• Venla

Tervetuloa seuraamaan blogiani!

Ajatus blogista syntyi, kun sain useamman kerran palautetta, että olisi kiinnostavaa kuulla enemmän esimerkiksi treenieni sisällöstä ja elämästäni yleisesti.Kuka minä olen?


Olen Venla Lehtonen, 24-vuotias ampumahiihtäjä. Kuulun ampumahiihdon A-maajoukkueeseen ja keskityn tällä hetkellä urheiluun täyspäiväisesti. Olen kiertänyt maailmancupia viimeiset kaksi kautta ja päässyt sinä aikana osallistumaan myös olympialaisiin sekä MM-kisoihin.


Kuva: Jesse Väänänen

Olen ampumahiihdon puolella vielä suhteellisen tuore nimi, koska päälajini oli pitkään maastohiihto. Aloitin sekä hiihdon että laskettelun 3-4-vuotiaana, joten kaikenlaiset sukset tuli tutuiksi jo nuorena. Lisäksi harrastin balettia useamman kerran viikossa ja osallistuin toisinaan juoksukilpailuihin. Pääsin esimerkiksi edustamaan Suomea 3000 metrillä nuorten Suomi-Ruotsi-maaottelussa vuonna 2011. Muut lajit jäivät kuitenkin sivuun, kun halusin panostaa hiihtoon. Voitin kultaa nuorten SM-kisoista vuonna 2012, mutta sen jälkeen ylikunto iski ja pari seuraavaa vuotta olivat hankalampia.

Ampumahiihto alkoi kiinnostaa minua jossain vaiheessa, ja kun pääsin kokeilemaan lajia ensimmäisen kerran 19-vuotiaana, se vei mukanaan saman tien. Alkuajat lajin parissa oli melkoista rämpimistä, kun kiersin talvet ympäri Suomea paukuttamassa peltejä. Onneksi pitkäjänteinen työ alkoi kuitenkin tuottaa tulosta ja nyt pystyn jo naureskelemaan alkuaikojen epäonnisille kisareissuille.


Olen kotoisin Imatralta, missä asun edelleen. Olen kotona kuitenkin aika vähän, koska talvet kuluu suurilta osin maailmancupia kiertäen ja harjoituskaudet leireillä eri puolella Suomea sekä ulkomailla. Olen parhaillaan maajoukkueen kanssa Italian Martellissa treenaamassa.


Mistä tulen kirjoittelemaan täällä?


Kesään sisältyy suurimmalle osalle ihmisistä lomaa, mutta ampumahiihtäjien kohdalla asia on toisin. Harjoittelen päivisin keskimäärin 3-5 tuntia, ja seuraavat kuukaudet menevät täysin treenien ja leirien ehdoilla. Tulenkin kirjoittelemaan täällä varmasti paljon harjoittelustani.

Vapaa-aikani kuluu yleensä aika rennoissa merkeissä harjoittelusta palautuen. Käyn perheeni mökillä Saimaalla aina kun ehdin, näen kavereita ja katselen leffoja. Olen tunnettu intohimostani aamupaloja ja kakkujen leipomista kohtaan, joten jaan täällä varmasti myös ruokajuttuja.


Toiveita aiheista saa tietysti ehdottaa vaikka Facebook-sivuillani. Ensi kerralla luvassa ainakin kuvia Italian Alpeilta!


Venla